L’Escola de Mares i Pares de l’AMPA ha organitzat aquest dilluns 6 de març la xerrada “Internet Segura”, a càrrec dels Mossos d’Esquadra. L’aula de música de l’escola Salvador Espriu s’ha omplert de pares i mares interessats en seguir les explicacions de l’Eva, agent del grup de relacions amb la comunitat de la comissaria de la policia de Granollers. Els principals consells que va donar als nombrosos assistents van ser sentit comú i acompanyament. Sentit comú a l’hora de permetre l’accés dels nostres fills i filles al món digital (limitant-ne el temps i també el contingut que comparteixen a les xarxes socials). I acompanyament adequat, tenint en compte que la societat ja és digital i que les mares i pares hem d’estar amb els fills en la descoberta d’aquest entorn, i crear un clima de confiança màxima. Segons va explicar l’Eva, la confiança és “l’únic control parental que funciona el 100%”.

L’agent dels Mossos d’Esquadra va remarcar la poca consciència de molts adults sobre el risc que suposa un mal ús de les tecnologies digitals per part dels infants i joves. Va explicar com la impressió que tenen molts nois i noies de què tot el que passa en el món de les xarxes no és real fa que a vegades puguin tenir conductes de les quals no tenen consciència de la gravetat, fins i tot a nivell penal.

Grups de whatsaap
La xerrada va tenir un minuts dedicats als grups de whatsaap dels pares de l’escola. Segons va aconsellar l’Eva, un bon grup ha de reunir una sèrie de característiques:

  • Hi ha d’haver un administrador que actuï en conseqüència.
  • Cal establir unes normes, i si són consensuades millor.
  • No s’hi ha de publicar missatges en cadena.
  • Cal especificar la temàtica del grup.
  • Cal limitar els missatges inútils (Bon Dia!! Felicitats a la XX!!)
  • No publicar-hi fotografies dels infants.
  • Respectar el temps de tots els usuaris.