Dijous 28 de març a les 18 h.
Cristina Gutiérrez, educadora i escriptora ens parlarà sobre la sobreprotecció de les criatures i les seves conseqüències. Cristina és codirectora de la granja escola La Granja (Sta. Maria de Palautordera) i ens donarà idees de com posar en pràctica l’educació emocional en els nostres fills i filles, que puguin entendre tot allò que senten, i que per tant es puguin sentir més segurs i sàpiguen què volen fer a la seva vida.
Pels que no vau poder assistir, us deixem algunes de les coses més importants que ens va explicar:
– Hi han pares i mares que es diuen “helicòpter” perquè continuament estan al voltant dels fills ajudant-los en tot i fent per ells tot. Així no es fan responsables de les seves coses ni de les seves decisions.
– Si cada vegada que el nen fa alguna cosa bé li donem un premi l’estem quan sigui gran i li demanem ajuda per parar la taula, ens dirà, i què em dones a canvi?
-Si sempre treiem les pedres del camí als fills, quan siguin grans i es trobin una i caiguin, no sabran aixecar-se. Ens va explicar que més d’un 30% dels universitaris el primer any han de prendre antidepressius per poder tolerar la frustració.
En resum:
– Hem de PROTEGIR els fills i filles, no sobreprotegir.
– Hem d’educar-los per tolerar la frustració.
Va tenir un èxit d’assistents: